İLKOKUL

Her öğrencinin yeteneğinin birbirinden farklı ve eşsiz olduğu anlayışıyla yapılandırılan öğretim programlarımızda, öğrenme bir süreç olarak değerlendirilir ve her an, her alan öğrenme için bir fırsat olarak görülür. Ders ortamları da farklı öğrenme biçimlerine ve hızlarına sahip öğrencilerin kendi potansiyellerini kullanmalarına fırsat sağlayan, farklılaştırılmış eğitim etkinlikleri ile tasarlanır. En büyük amacımız, öğrenci merkezli bir yaklaşımla tam tam öğrenmeyi gerçekleştirmek, etik, ilkeli ve tutarlı bir anlayışla çok yönlü, mutlu, başarılı ve sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Öğretim modelimiz öğrencilerin araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözen, kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu alan, iş birliğine açık bireyler olarak yetişmelerini hedeflemektedir ve onlara edindikleri bu becerilerle farklı yaşam deneyimleri kazandırılmaktadır. Bilgiyi doğrudan aktarmak yerine onların kendi yaşantılarını kullanarak bilgiye ulaşmalarına rehberlik edilmektedir. Böylece öğrenciler, öğrenme ve öğretme süreçlerinin her aşamasına aktif olarak katılarak yaşam zenginlikleri arttırılmaktadır.

Uluslararası anlayışa sahip, birden fazla dili etkin kullanabilen dünya vatandaşları olarak yetişen öğrencilerimizin yabancı dil öğretimlerinde iletişim kurma, doğru dil kullanımı, projeye dayalı öğrenme, çeşitli araştırma teknikleri ile grup ve bireysel sunum yeteneğini geliştiren, temaya dayalı öğrenme yaklaşımı benimsenir.

Öğrenci merkezli bir eğitim modeli benimsemiş olan Ege Eğitim Vakfı Okulları İlkokulu’nda öğrencilerin bireysel farklılıklarını geliştiren, proje odaklı, modern eğitim öğretim yöntemleri uygulanmaktadır. Eğitim ve öğretim programı öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel, fiziksel gelişimleri ve bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak tasarlanır. Öğrencilerimiz özgüven sahibi, sorumluluk alan, araştıran, sorgulayan, dönüşümlü düşünebilen, etkili iletişim kurma yeteneğine sahip, dünya sorunları hakkında bilinçli, başkalarının benzerliklerine ve farklılıklarına karşı saygılı bireyler olarak hem hayata hem de bir üst eğitim kademesine hazırlanırlar.